Optymizm nie ustępuje
2017-03-20 17:28
Źródło:
www.fresh-market.pl (KZ)
Mamy trzecią dekadę marca, zima już się skończyła i rozpoczął się wiosenny wyścig z czasem. Zainteresowanie jabłkami wśród eksporterów wciąż pozostaje niewielkie, jednak mimo wszystko optymizm nie opuszcza sadowników. Wielu z nich nadal uważa, że zgodnie
Kup teraz abonament!
Pełny wersja artykułu dostępna tylko dla posiadaczy
abonamentu Fresh-market.pl
abonamentu Fresh-market.pl
- Statystyki dotyczące produkcji, eksportu i importu
- Przyczyny i analizy zmian rynkowych
- Dane dotyczące cen skupu owoców i warzyw
- Bieżące notowania cen z ponad 50 rynków hurtowych z Polski i zagranicy
- Codziennie dodawane ponad 3500 cen owoców i warzyw
Tylko 66,70 zł miesięcznie
Przy prenumeracie rocznej
To się opłaca!
Dodaj komentarz
Możliwość komentowania dostępna tylko dla użytkowników z wykupionym abonamentem
PODOBNE
Spadają ceny zagęszczonego soku jabłkowego
2017-03-17 13:46
Wyższa produkcja surowca oraz samego produktu na rynkach światowych przekłada się na spadki cen zagęszczonego soku jabłkowego.
czytaj dalej
czytaj dalej
Produkcja jabłek w Turcji jest coraz większa. Duża z niej część trafia na lokalny rynek, jednak reszta musi zostać wyeksportowana.
czytaj dalej
czytaj dalej
Chiny potrzebują jabłek
2017-03-17 10:01
Rynek zbytu w Chinach jest nieograniczony, jest wręcz niewyobrażalny – mówi „Fresh-Marketowi” Sławomir Świerzyński, wokalista zespołu disco polo Bayer Full.
czytaj dalej
Za ile przeciętny „Kowalski” może kupić nasz hit eksportowy Red Jonaprince w sieci handlowej? Jabłka tej odmiany są droższe od pozostałych?
czytaj dalej
czytaj dalej
Kolejny kiepski sezon jabłkowy
2017-03-15 14:02
Ceny zniechęcają sadowników do produkcji jabłek. Jeśli nie wzrośnie unijna pomoc na wycofywanie owoców z rynku, to niektórzy wytną jabłonie.
czytaj dalej
czytaj dalej
Wszystko stanęło
2017-03-14 19:18
Oj, siadł popyt na jabłka eksportowe - komentują sadownicy. Czy można jednak coś w ogóle sprzedać? A jeśli tak to ile eksporterzy płacą za „czerwoniaki”?
czytaj dalej
czytaj dalej