Zakład w Pudliszkach najlepszy na świecie
2014-02-28 10:04
-Tytuł ten został przyznany Pudliszkom za najlepsze wyniki we wszystkich obszarach operacyjnych. Chodzi o proaktywność, motywację w realizacji celów i zaawansowanie we wdrażaniu systemu doskonalenia produkcji. – mówi dla Panoramy Leszczyńskiej rzecznik prasowy Heizn Europa Centralna Północna i Wschodnia Marzena Więckowska.
Prezes fabryki w Pudliszkach Marek Ojrzyński w imieniu całego zespołu odebrał nagrodę z rąk Bernardo Hees’a, prezesa Heinz podczas konferencji zespołu zarządzającego spółki w Pittsburghu w Stanach Zjednoczonych.
W zakładzie produkcyjnym w wielkopolskich Pudliszkach produkowane jest rocznie około 100 000 ton żywności, w tym ketchup, sosy gorące, warzywa konserwowe, sok pomidorowy, dania gotowe, koncentrat pomidorowy, musztardę i sosy zimne. Zakład współpracuje z blisko tysiącem dostawców z Polski i zatrudnia około 550 pracowników pełnoetatowych.
Prezes fabryki w Pudliszkach Marek Ojrzyński w imieniu całego zespołu odebrał nagrodę z rąk Bernardo Hees’a, prezesa Heinz podczas konferencji zespołu zarządzającego spółki w Pittsburghu w Stanach Zjednoczonych.
W zakładzie produkcyjnym w wielkopolskich Pudliszkach produkowane jest rocznie około 100 000 ton żywności, w tym ketchup, sosy gorące, warzywa konserwowe, sok pomidorowy, dania gotowe, koncentrat pomidorowy, musztardę i sosy zimne. Zakład współpracuje z blisko tysiącem dostawców z Polski i zatrudnia około 550 pracowników pełnoetatowych.
Zobacz także:
2014-02-28
czytaj więcej
USA: wysoki koszt owoców i warzyw winny otyłości u dzieci
Wysokie ceny świeżych owoców i warzyw wpływają na otyłość u amerykańskich dzieci. Zamiast po owoce czy warzywa sięgają po niezdrowe przekąski i po słodkie napoje, które są znacznie tańsze.czytaj więcej
2014-02-28
czytaj więcej
Kabel elektryczny z sałaty?
Naukowcy pracują nad stworzeniem kabla elektrycznego wykorzystującego sałatę.czytaj więcej
Dodaj komentarz
Możliwość komentowania dostępna tylko dla użytkowników z wykupionym abonamentem
PODOBNE
Producenci pomidorów i ogórków na TSW
2014-02-27 08:00
Na ostatnich Targach Sadownictwa i Warzywnictwa nie zabrakło oferty skierowanej do producentów warzyw pod osłonami, w tym pomidorów i ogórków. Zaprezentowało się tam również, powstałe w zeszłym roku, Stowarzyszenie Producentów Pomidorów i Ogórków Pod Osłonami.
czytaj dalej
Produkcja jabłek w krajach półkuli południowej
2014-02-26 17:08
WAPA opublikowała najnowsze dane dotyczące szacunkowej produkcji jabłek w bieżącym 2014 roku w krajach półkuli południowej.
czytaj dalej
Produkcja owoców i warzyw Turcji
2014-02-26 11:35
Turecki Urząd Statystyczny podał najnowsze dane dotyczące ubiegłorocznej produkcji owoców i warzyw w Turcji.
czytaj dalej
Hiszpania : Walencja liczy na sukces w produkcji awokado
2014-02-25 21:14
Rośnie powierzchnia upraw awokado w Hiszpanii. Rosnący popyt na te owoce zachęca kolejnych plantatorów do produkcji tego gatunku.
czytaj dalej
czytaj dalej
Zrobieni w grupy producenckie
2014-02-19 08:13
Przypadek, czy celowe działanie? Organizacje producentów owoców i warzyw biją na alarm. Wszystko wskazuje na to, że strumień unijnych pieniędzy, który wciąż powinien płynąć, nagle wysechł - podaje Agrobiznes.
czytaj dalej
Opłata produktowa
2014-02-17 08:41
Zgodnie z ustawą o obowiązkach przedsiębiorców w zakresie gospodarowania niektórymi odpadami oraz o opłacie produktowej i depozytowej z 2001 roku oraz ustawy o gospodarce opakowaniami i odpadami opakowaniowymi z 2013 r. wszyscy przedsiębiorcy wprowadzający na polski rynek produkty w opakowaniach, czyli producenci (lub zlecający produkcję) i importerzy mają obowiązek zapewnić odzysk i recykling wprowadzanych opakowań wraz z produktem.
czytaj dalej