Jak się obudzisz, już wiesz — świeże ceny owoców i warzyw na dziś, u nas.

Kup teraz abonament!

14-16.04.2015 WorldFood Warsaw ekologicznie

Rynek żywności ekologicznej w Polsce wciąż rośnie. Według prognoz agencji badawczej Inquiry, w połowie 2013 roku jego wartość wyniosła 550-600 mln złotych. Eksperci zakładają, że w 2015 roku wartość może wynieść jeszcze więcej – aż 700 mln złotych. Polscy konsumenci stają się coraz bardziej świadomi tego, czym jest żywność ekologiczna i jak powinny być oznakowane produkty eko. W naszym kraju wciąż powstają sklepy ekologiczne czy też stoiska i półki z żywnością eko w supermarketach. Konsumenci chętnie uczęszczają na eko-bazary, gdzie kupują produkty prosto od ekologicznych dostawców.

Polski sektor rolnictwa i przetwórstwa ekologicznego ma jeszcze wiele do nadrobienia, choćby w porównaniu do rynku niemieckiego. Organizatorzy WorldFood Warsaw dostrzegają wyzwania i potencjał, jaki niesie ze sobą ta branża. Dlatego do udziału w targach zapraszani są również przedstawiciele sektora ekologicznego. Ponadto na warszawskiej wystawie organizowanych jest wiele  konferencji, między innymi na temat znakowania żywności, w tym unijnymi certyfikatami rolnictwa ekologicznego czy produktów tradycyjnych (ChOG, ChNP, GTS).

WorldFood Warsaw może odegrać dużą rolę w promocji ekologicznej. Już w gronie zeszłorocznych wystawców swoją ofertę z sukcesem zaprezentowały firmy z żywnością ekologiczną. A wszystko wskazuje na to, że w tej edycji będzie ich jeszcze więcej.

Zapraszamy do udziału w targach, gdzie obecni będą producenci, dystrybutorzy i sprzedawcy żywności ekologicznej z całego kraju. II edycja  Międzynarodowych Targów Żywności i Napojów WorldFood Warsaw już w dniach 14-16 kwietnia 2015 roku!

 

 

 

Dodaj komentarz
Możliwość komentowania dostępna tylko dla użytkowników z wykupionym abonamentem
PODOBNE