Eko żywność urośnie
2013-07-30 08:54
Przewiduje się, że w 2015 r. wartość tego rynku wyniesie ok. 700 mln zł. Polski konsument jest w stanie zapłacić za ekologiczną żywność o 20-30 proc. więcej niż za zwykłe produkty. Jednak ten sam konsument nie do końca rozumie na czym polega różnica, nie wie, że są certyfikaty, normy, kryteria.
- Uważa, że żywność ekologiczna to wiejskie jaja, jednak nie zdaje sobie sprawy, że można to sprawdzić na podstawie klasy jaj - mówi esrwisowi portalspozywczy.pl Agnieszka Górnicka.
Czy EKO produkty kupuje się tylko dla mody?
Dodaj komentarz
Możliwość komentowania dostępna tylko dla użytkowników z wykupionym abonamentem
PODOBNE
Aspersa Ltd. – produkty ekologiczne z Krety
2013-07-29 19:11
Aspersa Ltd. to firma z Krety zajmująca się od 2001 roku handlem produktów ekologicznych zarówno na rynku krajowym, jak i w eksporcie.
czytaj dalej
czytaj dalej
Łatwiej o wykaz ekologicznych producentów
2013-06-26 09:21
Główny Inspektor Jakości Handlowej Artykułów Rolno-Spożywczych udostępnia na wniosek zainteresowanego podmiotu dane i informacje dotyczące produkcji ekologicznej i producentów ekologicznych.
czytaj dalej
Gorący temat – czekolada na Idaredzie
2013-04-24 21:16
Czekolada opanowuje jabłka, wpierw te z przechowalni i z chłodni zwykłych, teraz z kontroli. Niestety „pieczone” jabłuszka nie są w cenie.
czytaj dalej
czytaj dalej