Coraz więcej warzyw z Argentyny
2008-01-02 00:00
W pierwszych ośmiu miesiącach 2007 r. Argentyna wyeksportowała 496 tys. ton świeżych warzyw, co tym samym dało 11 proc. wzrost sprzedaży w porównaniu do analogicznego okresu 2006 roku.
Do najważniejszych pozycji eksportowych zalicza się cebula - 221,4 tys. ton oraz czosnek - 86,7 tys. ton.
Argentyna stała się też znaczącym eksporterem suszonej fasoli i groszku, których łączna sprzedaż w omawianym okresie zamknęła się wolumenem 162 tys. ton.
Źródło: fresh-market.pl za FAMMU/FAPA i Fruit and Vegetable Markets
Do najważniejszych pozycji eksportowych zalicza się cebula - 221,4 tys. ton oraz czosnek - 86,7 tys. ton.
Argentyna stała się też znaczącym eksporterem suszonej fasoli i groszku, których łączna sprzedaż w omawianym okresie zamknęła się wolumenem 162 tys. ton.
Źródło: fresh-market.pl za FAMMU/FAPA i Fruit and Vegetable Markets
Dodaj komentarz
Możliwość komentowania dostępna tylko dla użytkowników z wykupionym abonamentem