Gwałtowny wzrost produkcji mrożonych warzyw
2008-03-27 00:00
Amerykańskie statystyki podają, że w 2007 r. produkcja głównych gatunków warzyw kierowanych do przetwórstwa wzrosła o 12 proc. do 17,8 mln ton.
Zanotowano wzrost produkcji pięciu najważniejszych gatunków. Listę tę rozpoczynają pomidory, a w dalszej kolejności są: fasola szparagowa, groszek zielony, brokuły i szpinak.
Wartość produkcji przetworów warzywnych wzrosła o 20 proc. do 1,65 mld USD.
Źródło: fresh-market.pl, na podstawie Agra-Net (gs)
Zanotowano wzrost produkcji pięciu najważniejszych gatunków. Listę tę rozpoczynają pomidory, a w dalszej kolejności są: fasola szparagowa, groszek zielony, brokuły i szpinak.
Wartość produkcji przetworów warzywnych wzrosła o 20 proc. do 1,65 mld USD.
Źródło: fresh-market.pl, na podstawie Agra-Net (gs)
Dodaj komentarz
Możliwość komentowania dostępna tylko dla użytkowników z wykupionym abonamentem