Transport warzyw
2012-10-19 21:56
Transport warzyw. Warunki transportu i przechowywania warzyw (zalecane).
Produkt
|
Zakres temp. °C
|
Wilgotność względna powietrza w %
|
Okres przechowywania
|
---|---|---|---|
Bakłażan |
8-12
|
90-95
|
1-2 tygodni
|
Buraki czerwone |
0-1
|
95-100
|
|
Brokuły |
0-1
|
95-100
|
|
Cebula sucha |
-1 do 0
|
70-80
|
1-8 miesięcy
|
Chrzan |
0-1
|
95-100
|
|
Cukinia |
8-10
|
90-95
|
1-2 tygodni
|
Cykoria sałatowa |
0-1
|
95-100
|
2-4 tygodnie
|
Czosnek |
0
|
70
|
6-8 miesięcy
|
Fasola szparagowa |
7-8
|
95-100
|
1-2 tygodnie
|
Groch w strąkach |
0
|
95-100
|
1-3 tygodnie
|
Kalafiory |
0-1
|
95-100
|
2-4 tygodnie
|
Kalarepa |
0-1
|
95-100
|
|
Kapusta brukselska |
0-1
|
95-100
|
3-5 tygodni
|
Kapusta głowiasta wczesna |
0-1
|
95-100
|
3-6 tygodni
|
Kapusta głowiasta |
0-1
|
95-100
|
5-6 miesięcy
|
Kapusta pekińska |
0-1
|
95-100
|
2-3 miesiące
|
Karczochy |
0-1
|
95-100
|
2-3 tygodnie
|
Kukurydza słodka |
0-1
|
95-100
|
|
Marchew młoda |
0-1
|
95-100
|
10-14 dni
|
Marchew |
0-1
|
95-100
|
3-6 miesięcy
|
Ogórki |
8-11
|
95-100
|
1-2 tygodnie
|
Papryka |
7-10
|
90-95
|
2-3 tygodnie
|
Pieczarki |
0
|
90-95
|
5-7 dni
|
Pietruszka |
0-1
|
95-100
|
|
Pomidory zapalone |
12-15
|
90
|
2-3 tygodnie
|
Pomidory dojrzewające |
10-12
|
90
|
1-2 tygodnie
|
Pomidory dojrzałe |
8-10
|
90
|
1 tydzień
|
Pory |
0-1
|
95-100
|
1-3 miesiące
|
Rzodkiewki |
0-1
|
95-100
|
|
Sałaty |
0-1
|
95-100
|
1-4 tygodni
|
Selery naciowe |
0-1
|
95-100
|
1-3 miesiące
|
Szparagi |
0-2
|
95-100
|
2-3 tygodnie
|
Szpinak |
0-1
|
95-100
|
1-2 tygodnie
|
Ziemniaki wczesne |
10-15
|
90-95
|
10-14 dni
|
Ziemniaki dojrzałe |
4-5
|
95-98
|
5-10 miesięcy
|
Dodaj komentarz
Możliwość komentowania dostępna tylko dla użytkowników z wykupionym abonamentem