Teraz oglądasz:
PL | EN | RU

Korzystaj z serwisu bez ograniczeń - porównuj szczegółowe ceny, czytaj pełne artykuły!

Wykup abonament

Kalettes – nowe warzywo

Na rynku pojawiło się nowe warzywo. Kalettes® to hybryda brukselki i jarmużu. Niedawno otrzymało ono nagrodę  StarChefs Innovator Avard na 10 Dorocznym Kongresie Szefów Kuchni (ICC) za „najbardziej ekscytujący nowy produkt w kategorii żywność i napoje”.

ICC to coroczne trzydniowe sympozjum kulinarne dla profesjonalistów z branży gastronomicznej, którego gospodarzem jest magazyn StarChefs. Promuje się tam innowacyjność i kreatywność produktów branży kulinarnej.

Kalettes to produkt, który jest wynikiem ponad dekady badań prowadzonych przez firmę Tozer Seeds – największą rodzinną firmę hodowli warzyw w Anglii. Hybryda jarmużu i brukselki oferuje świeżą fuzję najlepszych cech każdego z macierzystych warzyw, w tym ich niepowtarzalnych smaków. Kalettes nie jest organizmem modyfikowanym genetycznie. To produkt powstały z krzyżowego zapylenia brukselki i jarmużu przy zastosowaniu tradycyjnych metod.

Dodaj komentarz
Możliwość komentowania dostępna tylko dla użytkowników z wykupionym abonamentem