Jak się obudzisz, już wiesz — świeże ceny owoców i warzyw na dziś, u nas.

Kup teraz abonament!

Produkcja owoców cytrusowych w Hiszpanii

Produkcja owoców cytrusowych w Hiszpanii w sezonie 2017/2018 w odniesieniu do poprzedniej osiągnęła spore obniżki. Dużo mniejsze zbiory oszacowano dla satsum (mandarynek), tj. o 29,4 proc. oraz klementynek – 18,7 proc. W przypadku pomarańczy produkcja jest mniejsza o 10,6 proc., a jeśli chodzi o grejpfruty zbory zostały oszacowane na 6,3 proc. mniejsze.

W przypadku cytryn jest ich o 8,8 proc. mniej. Co ciekawe, jeszcze niedawno AILIMPO podał swoje szacunki dotyczące produkcji cytryn w Hiszpanii i były one na wyższym poziomie – o 4,2 proc. niższe od poprzedniorocznych. Ministerstwo Rolnictwa oszacował produkcję na sporo niższą. 

produkcja cytrusów 2017

 

 

Zobacz więcej: Owoce cytrusowe

Dodaj komentarz
Możliwość komentowania dostępna tylko dla użytkowników z wykupionym abonamentem