Logowanie / Rejestracja Koszyk: 0 szt. 0
Dzisiaj jest poniedziałek 28 września 2020. Od wczoraj dodano 1279 ceny w 9 kategoriach. Życzymy miłego dnia.

Rynek przetworów warzywnych w Polsce

  |   Źródło:
W bieżącym sezonie 2011/2012 prognozowana
produkcja przetworów warzywnych w Polsce to około 1075 tys. ton wobec 1035 tys.
ton w poprzednim sezonie.

W sezonie 2009/2010 wielkość ta wyniosła 1015,0 tys. ton. Według raportu Instytutu Ekonomiki Rolnictwa i Gospodarki Żywnościowej „Rynek owoców i warzyw – stan i perspektywy” największą grupą produktową, podobnie jak w przypadku przetwórstwa owocowego, stanowią mrożonki warzywne. Ich produkcja ma wynieść 550 tys. ton.  Spore ilości to takŜże marynaty, konserwy czy przetwory pomidorowe.

 

Słowa kluczowe: warzywa, przetwory warzywne

Dodaj komentarz
Dodając komentarz jako niezalogowany użytkownik, obok komentarza zostanie umieszczony Twój adres IP
Redakcja nie odpowiada za treści umieszczane w serwisie przez użytkowników. W przypadku pojawienia się treści uznawanych powszechnie za obraźliwe Redakcja podejmie starania mające na celu niezwłoczne usunięcie takich materiałów. W przypadku umieszczenia przez użytkownika treści uznawanych za obraźliwe lub innych treści niezgodnych z prawem, portal zastrzega sobie prawo do natychmiastowego i trwałego usunięcia z listy użytkowników.