Boom awokado w Europie obciąża kenijskich rolników i środowisko naturalne.
2025-03-24 00:00
Źródło:
Freshplaza.com
Na ulicy przy kanale w Amsterdamie znajduje się restauracja o tematyce awokado, która przyciąga turystów, wykorzystując powiązania awokado z zdrowiem. Menu obejmuje chipsy z awokado, tosty z awokado i burgery z połówkami awokado jako bułkami. Znane jako 'zielone złoto', awokado stało się centralnym składnikiem kuchni europejskiej.
Freshplaza.com
FreshPlaza jest jedną z najbardziej znanych na swiecie, globalną platformą medialną dla branży owoców i warzyw świeżych, dostarczającą swoim czytelnikom najnowsze informacje o rozwoju rynku i trendach. Zespół pisarzy i redaktorów pozyskuje wiadomości z całego świata, a codziennie wysyłany jest newsletter z dedykowanymi wydaniami dla Ameryki Północnej, Ameryki Łacińskiej, Europy, Azji, Oceanii i Afryki.
FreshPlaza jest po swojej naturze interaktywnym konceptem, który opiera się na udziale swoich czytelników, gdzie czytelnicy są zachęcani do wykorzystania platformy do publikacji bezpłatnych informacji prasowych (500 słów lub mniej) i ogłoszeń o pracę.
Zobacz więcej: Awokado
Dodaj komentarz
Możliwość komentowania dostępna tylko dla użytkowników z wykupionym abonamentem



