Chile planuje wyprodukować 240 000 ton awokado w sezonie 2025-2026.
2025-10-15 00:00
Źródło:
Freshplaza.com
Sektor awokado w Chile oczekuje, że utrzyma swoją dynamikę w sezonie 2025-2026, z szacowaną produkcją wynoszącą 240 000 ton, podobną do ubiegłorocznej. Według Chileńskiego Komitetu Awokado, ta liczba odzwierciedla kontynuację pozytywnego cyklu, który rozpoczął się w sezonie 2024-2025.
Freshplaza.com
FreshPlaza jest jedną z najbardziej znanych na swiecie, globalną platformą medialną dla branży owoców i warzyw świeżych, dostarczającą swoim czytelnikom najnowsze informacje o rozwoju rynku i trendach. Zespół pisarzy i redaktorów pozyskuje wiadomości z całego świata, a codziennie wysyłany jest newsletter z dedykowanymi wydaniami dla Ameryki Północnej, Ameryki Łacińskiej, Europy, Azji, Oceanii i Afryki.
FreshPlaza jest po swojej naturze interaktywnym konceptem, który opiera się na udziale swoich czytelników, gdzie czytelnicy są zachęcani do wykorzystania platformy do publikacji bezpłatnych informacji prasowych (500 słów lub mniej) i ogłoszeń o pracę.
Zobacz więcej: Awokado
Dodaj komentarz
Możliwość komentowania dostępna tylko dla użytkowników z wykupionym abonamentem



