Kenia zwiększa eksport mango dzięki kontroli muchy owocowej.
2025-05-29 00:00
Źródło:
Freshplaza.com
Mango to drugi najczęściej produkowany owoc w Kenii po bananach i zajmuje trzecie miejsce pod względem wartości eksportowej po awokado. Z roczną produkcją wynoszącą około 650 000 ton metrycznych i wartością produkcji 77,5 miliona euro (84,4 miliona dolarów), uprawa jest kluczowa dla bezpieczeństwa żywnościowego i utrzymania tysięcy osób.
Freshplaza.com
FreshPlaza jest jedną z najbardziej znanych na swiecie, globalną platformą medialną dla branży owoców i warzyw świeżych, dostarczającą swoim czytelnikom najnowsze informacje o rozwoju rynku i trendach. Zespół pisarzy i redaktorów pozyskuje wiadomości z całego świata, a codziennie wysyłany jest newsletter z dedykowanymi wydaniami dla Ameryki Północnej, Ameryki Łacińskiej, Europy, Azji, Oceanii i Afryki.
FreshPlaza jest po swojej naturze interaktywnym konceptem, który opiera się na udziale swoich czytelników, gdzie czytelnicy są zachęcani do wykorzystania platformy do publikacji bezpłatnych informacji prasowych (500 słów lub mniej) i ogłoszeń o pracę.
Zobacz więcej: Banany
Dodaj komentarz
Możliwość komentowania dostępna tylko dla użytkowników z wykupionym abonamentem



