Chińskie badania wiążą genetykę wiśni z zawartością kwasu.
2025-08-26 00:00
Źródło:
Freshplaza.com
Nowe badanie przeprowadzone pod kierownictwem chińskiego badacza Wang Y. przeanalizowało gromadzenie kwasów organicznych w owocach chińskiej wiśni, skupiając się na zaangażowanych mechanizmach genetycznych i biochemicznych. Praca ta dostarcza wglądu w to, w jaki sposób kwas organiczne takie jak cytrynowy, jabłkowy i askorbinowy wpływają na jakość owoców.
Freshplaza.com
FreshPlaza jest jedną z najbardziej znanych na swiecie, globalną platformą medialną dla branży owoców i warzyw świeżych, dostarczającą swoim czytelnikom najnowsze informacje o rozwoju rynku i trendach. Zespół pisarzy i redaktorów pozyskuje wiadomości z całego świata, a codziennie wysyłany jest newsletter z dedykowanymi wydaniami dla Ameryki Północnej, Ameryki Łacińskiej, Europy, Azji, Oceanii i Afryki.
FreshPlaza jest po swojej naturze interaktywnym konceptem, który opiera się na udziale swoich czytelników, gdzie czytelnicy są zachęcani do wykorzystania platformy do publikacji bezpłatnych informacji prasowych (500 słów lub mniej) i ogłoszeń o pracę.
Zobacz więcej: Z prasy
Dodaj komentarz
Możliwość komentowania dostępna tylko dla użytkowników z wykupionym abonamentem



