Hodowcy winogron z Nowego Jorku walczą z szkodnikami i wyzwaniami klimatycznymi dzięki badaniom.
2025-02-12 00:00
Źródło:
Freshplaza.com
Nowy Jork, trzeci co do wielkości producent wina w kraju, uprawia ponad 134 odmian winogron na prawie 16 000 akrach. Rosnące zapotrzebowanie na winogrona z Nowego Jorku koresponduje z groźbami ze strony inwazyjnych gatunków, chorób roślin oraz zmienności klimatycznej, co skłania do skoncentrowania się na strategiach badawczych i zarządzaniu.
Freshplaza.com
FreshPlaza jest jedną z najbardziej znanych na swiecie, globalną platformą medialną dla branży owoców i warzyw świeżych, dostarczającą swoim czytelnikom najnowsze informacje o rozwoju rynku i trendach. Zespół pisarzy i redaktorów pozyskuje wiadomości z całego świata, a codziennie wysyłany jest newsletter z dedykowanymi wydaniami dla Ameryki Północnej, Ameryki Łacińskiej, Europy, Azji, Oceanii i Afryki.
FreshPlaza jest po swojej naturze interaktywnym konceptem, który opiera się na udziale swoich czytelników, gdzie czytelnicy są zachęcani do wykorzystania platformy do publikacji bezpłatnych informacji prasowych (500 słów lub mniej) i ogłoszeń o pracę.
Zobacz więcej: Winogrona
Dodaj komentarz
Możliwość komentowania dostępna tylko dla użytkowników z wykupionym abonamentem



