Jak się obudzisz, już wiesz — świeże ceny owoców i warzyw na dziś, u nas.

Kup teraz abonament!

Dlaczego w Polsce produkuje się mało żywności ekologicznej?

2009-05-06 00:00

Rolnicy coraz częściej decydują się na uprawę metodami ekologicznymi. Ubiegły rok pod tym względem okazał się rekordowy. Eko-produkcją zajmowało się 15 tysięcy gospodarstw. Wzrosła też powierzchnia upraw do 460 tysięcy hektarów - informuje Redakcja Rolna TVP.pl.

To co kuleje, to zainteresowanie konsumentów. Średnio na tego rodzaju żywność wydajemy 1 euro rocznie. Duńczycy 80.

Jeszcze niedawno niewielkie stoisko. Dziś pełna oferta dla konsumentów i nowość - fachowa porada dietetyka. Tak wygląda coraz więcej sklepów z żywnością ekologiczną w Polsce.

Przeczytaj więcej na ten temat w serwisie agronews.com.pl


Źródło: Redakcja Rolna TVP, www.tvp.pl/rolna

Zapraszamy do dyskusji na forum fresh-market.pl

Dodaj komentarz
Możliwość komentowania dostępna tylko dla użytkowników z wykupionym abonamentem