Jemy coraz więcej szparagów
2010-05-07 00:00
Już ok. połowy z 4 tys. ton produkowanych w Polsce szparagów trafia na rynek krajowy. Rozpoczynający się właśnie szparagowy sezon powinien być - według producentów - dosyć udany. - informuje portalspozywczy.pl za PAP
Jak poinformował w środę w Poznaniu na konferencji z okazji rozpoczęcia sezonu szparagowego Marian Jakobsze, prezes Polskiego Związku Producentów Szparaga, produkcji sprzyja dobra pogoda i brak wysokich temperatur.
"Powierzchnia upraw szacowana jest na ok. 1,5-2 tys. ha w skali kraju. Jest coraz więcej plantacji dużych, jesteśmy jednak zaniepokojeni tym, że maleje liczba małych plantacji, takich które przy produkcji stosują najmniej chemii" - powiedział Jakobsze.
Więcej na ten temat przeczytasz w informacjach portaluspozywczego.pl
Źródło: www.portalspozywczy.pl
Zapraszamy do dyskusji na forum fresh-market.pl
Jak poinformował w środę w Poznaniu na konferencji z okazji rozpoczęcia sezonu szparagowego Marian Jakobsze, prezes Polskiego Związku Producentów Szparaga, produkcji sprzyja dobra pogoda i brak wysokich temperatur.
"Powierzchnia upraw szacowana jest na ok. 1,5-2 tys. ha w skali kraju. Jest coraz więcej plantacji dużych, jesteśmy jednak zaniepokojeni tym, że maleje liczba małych plantacji, takich które przy produkcji stosują najmniej chemii" - powiedział Jakobsze.
Więcej na ten temat przeczytasz w informacjach portaluspozywczego.pl
Źródło: www.portalspozywczy.pl
Zapraszamy do dyskusji na forum fresh-market.pl
Dodaj komentarz
Możliwość komentowania dostępna tylko dla użytkowników z wykupionym abonamentem