Jak się obudzisz, już wiesz — świeże ceny owoców i warzyw na dziś, u nas.

Kup teraz abonament!

Naukowcy stworzyli awokado, które nie czernieje po przekrojeniu

2023-06-14 00:00
Źródło: Freshplaza.com

Grupa naukowców wykorzystała rewolucyjną technikę edycji genów opartą na narzędziu CRISPR, aby wyłączyć gen, który napędza utlenianie po przecięciu awokado i kontakcie jego wnętrza z powietrzem. W rezultacie owoc, który Chilijczycy spożywają najczęściej, będzie dłużej przechowywany w ich domach bez czernienia.

Zgodnie z szacunkami FAO, ponad 40% warzyw

Jest spożywanych w Chile.

Więcej. Przejdź do artykułu

Freshplaza.com
Freshplaza.com

FreshPlaza jest jedną z najbardziej znanych na swiecie, globalną platformą medialną dla branży owoców i warzyw świeżych, dostarczającą swoim czytelnikom najnowsze informacje o rozwoju rynku i trendach. Zespół pisarzy i redaktorów pozyskuje wiadomości z całego świata, a codziennie wysyłany jest newsletter z dedykowanymi wydaniami dla Ameryki Północnej, Ameryki Łacińskiej, Europy, Azji, Oceanii i Afryki.

FreshPlaza jest po swojej naturze interaktywnym konceptem, który opiera się na udziale swoich czytelników, gdzie czytelnicy są zachęcani do wykorzystania platformy do publikacji bezpłatnych informacji prasowych (500 słów lub mniej) i ogłoszeń o pracę.

Zobacz więcej: Awokado

Dodaj komentarz
Możliwość komentowania dostępna tylko dla użytkowników z wykupionym abonamentem