"Problemy z wodą sprawiają, że hiszpańskie awokado jest mniejsze"
Sezon awokado w Hiszpanii okazuje się trudny. Susza i wynikający z niej niedobór wody oznaczają, że produkcja jest znacznie niższa niż w poprzednich latach. "Jest więc znacznie mniejsza podaż, szczególnie dużych rozmiarów, co powoduje wzrost cen" - zaczyna Xavier Halsberghe z hiszpańskiej firmy Sigfrido Fruit.
Pochodzący z Belgii Xavier przeprowadził się do Hiszpanii w 2001 roku i pracował dla
Firmy Sigfrido Fruit.

FreshPlaza jest jedną z najbardziej znanych na swiecie, globalną platformą medialną dla branży owoców i warzyw świeżych, dostarczającą swoim czytelnikom najnowsze informacje o rozwoju rynku i trendach. Zespół pisarzy i redaktorów pozyskuje wiadomości z całego świata, a codziennie wysyłany jest newsletter z dedykowanymi wydaniami dla Ameryki Północnej, Ameryki Łacińskiej, Europy, Azji, Oceanii i Afryki.
FreshPlaza jest po swojej naturze interaktywnym konceptem, który opiera się na udziale swoich czytelników, gdzie czytelnicy są zachęcani do wykorzystania platformy do publikacji bezpłatnych informacji prasowych (500 słów lub mniej) i ogłoszeń o pracę.
Zobacz więcej: Awokado