Rozwój chińskiego sektora awokado
Znane jako "maślany owoc" ze względu na swój kremowy miąższ, awokado jest produkowane w coraz większych ilościach w całych Chinach. Głównym obszarem produkcji jest powiat Menglian w prowincji Yunnan, gdzie uprawa awokado rozpoczęła się w 2014 roku i obecnie wynosi 15 000 ton rocznie. Rolnicy z tego obszaru wcześniej specjalizowali się w takich towarach jak kauczuk, herbata i trzcina cukrowa. Tropikalny klimat Menglian
.
Eurofresh Distribution jest międzynarodowym liderem w dostarczaniu informacji o dystrybucji i sprzedaży świeżych owoców i warzyw. Przez ponad 22 lata Eurofresh informuje swoich czytelników na całym świecie o najnowszych wiadomościach z tego sektora. Magazyn ma 10 000 prenumeratorów drukowanych i 19 000 prenumeratorów newslettera online (detaliści, importerzy i dostawcy).
Zobacz więcej: Awokado