Spożycie awokado wiąże się z poprawą zdrowia w australijskim badaniu
W niedawnym badaniu przekrojowym analizującym dane Australian Health Survey 2011-2013 zidentyfikowano istotną korelację między spożyciem awokado a lepszym zdrowiem kardiometabolicznym u dorosłych Australijczyków. Analiza ta, opublikowana w czasopiśmie Nutrition Journal, podkreśla, że awokado jest źródłem jednonienasyconych tłuszczów, błonnika pokarmowego i fitochemikaliów, znanych z poprawy diety.

FreshPlaza jest jedną z najbardziej znanych na swiecie, globalną platformą medialną dla branży owoców i warzyw świeżych, dostarczającą swoim czytelnikom najnowsze informacje o rozwoju rynku i trendach. Zespół pisarzy i redaktorów pozyskuje wiadomości z całego świata, a codziennie wysyłany jest newsletter z dedykowanymi wydaniami dla Ameryki Północnej, Ameryki Łacińskiej, Europy, Azji, Oceanii i Afryki.
FreshPlaza jest po swojej naturze interaktywnym konceptem, który opiera się na udziale swoich czytelników, gdzie czytelnicy są zachęcani do wykorzystania platformy do publikacji bezpłatnych informacji prasowych (500 słów lub mniej) i ogłoszeń o pracę.
Zobacz więcej: Awokado