Jagody, przeszkodę w postaci nietrwałości można pokonać
Kampania na rzecz borówek amerykańskich rozpoczęła się pomyślnie. Dzięki ich wysokiej wartości odżywczej i ekonomicznej, zdobywają one nowe udziały w rynku i stają się bardzo poszukiwanymi produktami (więcej szczegółów tutaj).
Największym problemem dla tych małych owoców pozostaje jednak trwałość w punkcie sprzedaży ze względu na ich szybkie mięknięcie w temperaturze pokojowej.
Wbrew temu

Italiafruit News to włoski serwis informacyjny dedykowany profesjonalistom z branży owocowo-warzywnej. IFN dostarcza niezwykle wartościowych informacji dla całego łańcucha wartości przemysłu owocowo-warzywnego, od produkcji do dystrybucji i technologii, dostarczając nie tylko bieżące wiadomości, ale także ekskluzywne raporty i analizy dla lepszego zrozumienia branżowych trendów i zmian.
Zobacz więcej: Borówka amerykańska