Kontaktujemy się w sprawie cen z kilkuset skupami w całej Polsce. Korzystaj z naszych informacji.

Kup teraz abonament!

Brzoskwinie - właściwe, twardki i nektaryny

2006-00-00 00:00
Ze względu na swoja morfologię brzoskwinie dzielą się na trzy grupy. Każda z nich ma inne zastosowanie.

Brzoskwinie właściwe (w większości owoce deserowe) są omszone. Miąższ odchodzi od pestki i rozpada się pod wpływem niskiej temperatury.

Brzoskwinie twardki (używane głównie do przetwórstwa) są jędrne, a ich miąższ nie ulega odchodzeniu - nawet w fazie dojrzałości fizjologicznej.

Nektaryny głównie przeznaczane są do bezpośredniego spożycia. Miąższ odchodzi od pestki w różnym stopniu.



Źródło: fresh-market.pl

Zobacz więcej: Brzoskwinie

Dodaj komentarz
Możliwość komentowania dostępna tylko dla użytkowników z wykupionym abonamentem