Przerzedzanie: środowisko jest ograniczające dla jabłoni, krytyczne dla brzoskwiń
,Unikanie ręcznego przerzedzania w przypadku jabłoni jest wykonalne, podczas gdy w przypadku brzoskwini jest to nadal chimera (zwłaszcza, że powróciło ryzyko późnych przymrozków). Z pewnością nie można lekceważyć tej techniki w celu osiągnięcia odpowiedniej jakości produkcji, pod względem wielkości i smaku, w przypadku tych dwóch upraw. Koncepcja ta została powtórzona podczas wydarzenia zorganizowanego przez Fundację Agrion.

Italiafruit News to włoski serwis informacyjny dedykowany profesjonalistom z branży owocowo-warzywnej. IFN dostarcza niezwykle wartościowych informacji dla całego łańcucha wartości przemysłu owocowo-warzywnego, od produkcji do dystrybucji i technologii, dostarczając nie tylko bieżące wiadomości, ale także ekskluzywne raporty i analizy dla lepszego zrozumienia branżowych trendów i zmian.
Zobacz więcej: Brzoskwinie