Sektor owoców i orzechów w Kalifornii zagrożony zwiększonym ryzykiem szkodników
Ważne dostawy owoców i orzechów w Kalifornii stoją w obliczu zwiększonego zagrożenia ze strony owadów niszczących uprawy, napędzanych zmianami klimatu, jak opisano w badaniu przeprowadzonym przez naukowców z UC Merced, centrum klimatycznego Uniwersytetu Kalifornijskiego i California Climate Hub Departamentu Rolnictwa Stanów Zjednoczonych. Specjalistyczne uprawy stanowe, w tym migdały, brzoskwinie i orzechy włoskie, są szczególnie podatne na szkodliwe działanie owadów.

FreshPlaza jest jedną z najbardziej znanych na swiecie, globalną platformą medialną dla branży owoców i warzyw świeżych, dostarczającą swoim czytelnikom najnowsze informacje o rozwoju rynku i trendach. Zespół pisarzy i redaktorów pozyskuje wiadomości z całego świata, a codziennie wysyłany jest newsletter z dedykowanymi wydaniami dla Ameryki Północnej, Ameryki Łacińskiej, Europy, Azji, Oceanii i Afryki.
FreshPlaza jest po swojej naturze interaktywnym konceptem, który opiera się na udziale swoich czytelników, gdzie czytelnicy są zachęcani do wykorzystania platformy do publikacji bezpłatnych informacji prasowych (500 słów lub mniej) i ogłoszeń o pracę.
Zobacz więcej: Brzoskwinie