Figury pistacjowe we Włoszech i na całym świecie
Włochy produkują w sumie około 300 tysięcy ton orzechów rocznie. Orzechy włoskie i laskowe można znaleźć na całym półwyspie, podczas gdy migdały i pistacje są typowe dla południowych regionów, takich jak Puglia, Kalabria i Sycylia. Mimo że gaje oliwne powiększyły się na przestrzeni lat, Włochy nadal importują wiele zagranicznych produktów, ponieważ krajowa produkcja nie zawsze zaspokaja popyt.

FreshPlaza jest jedną z najbardziej znanych na swiecie, globalną platformą medialną dla branży owoców i warzyw świeżych, dostarczającą swoim czytelnikom najnowsze informacje o rozwoju rynku i trendach. Zespół pisarzy i redaktorów pozyskuje wiadomości z całego świata, a codziennie wysyłany jest newsletter z dedykowanymi wydaniami dla Ameryki Północnej, Ameryki Łacińskiej, Europy, Azji, Oceanii i Afryki.
FreshPlaza jest po swojej naturze interaktywnym konceptem, który opiera się na udziale swoich czytelników, gdzie czytelnicy są zachęcani do wykorzystania platformy do publikacji bezpłatnych informacji prasowych (500 słów lub mniej) i ogłoszeń o pracę.
Zobacz więcej: Figi