Gruszki po zbiorach: obiecujące wyniki stosowania kwasu fenylo-mlekowego
Kwas fenylo-mlekowy jest naturalnym środkiem przeciwdrobnoustrojowym, który jest szeroko stosowany w przemyśle spożywczym, a także w kosmetyce. Wydaje się, że znalazł on również zastosowanie w owocach i warzywach w przypadku gruszek po zbiorach. Jest syntetyzowany przez kilka mikroorganizmów, w tym Geotrichum candidum, Lactiplantibacillus plantarum, Bacillus coagulans i bakterie kwasu propionowego.
The

Italiafruit News to włoski serwis informacyjny dedykowany profesjonalistom z branży owocowo-warzywnej. IFN dostarcza niezwykle wartościowych informacji dla całego łańcucha wartości przemysłu owocowo-warzywnego, od produkcji do dystrybucji i technologii, dostarczając nie tylko bieżące wiadomości, ale także ekskluzywne raporty i analizy dla lepszego zrozumienia branżowych trendów i zmian.
Zobacz więcej: Gruszki