Narodził się Frullà, gruszkowy smak Emilia-Romagna Igp
W Emilii-Romanii uprawia się 70% włoskich gruszek, które ze względu na swoją wyjątkową jakość w 1998 r. były pierwszymi owocami, które otrzymały IGP w Unii Europejskiej. Chronione Oznaczenie Geograficzne chroni producentów na obszarach położonych między prowincjami Reggio Emilia, Modena, Ferrara, Bolonia i Rawenna (źródło: peradellemiliaromagnaigp.it).
A takie

Italiafruit News to włoski serwis informacyjny dedykowany profesjonalistom z branży owocowo-warzywnej. IFN dostarcza niezwykle wartościowych informacji dla całego łańcucha wartości przemysłu owocowo-warzywnego, od produkcji do dystrybucji i technologii, dostarczając nie tylko bieżące wiadomości, ale także ekskluzywne raporty i analizy dla lepszego zrozumienia branżowych trendów i zmian.
Zobacz więcej: Gruszki