Nowy spadek produkcji gruszek w Emilii-Romanii: -40%.
Doskonały stopień brix, ale produkcja o 40% niższa niż w 2022 roku. Trudności gruszki Emilia-Romagna utrzymują się, zgodnie z danymi dla nowej kampanii oszacowanej przez UNAPera. Rozpoczyna się kampania uświadamiająca w zakresie produkcji i dystrybucji Mauro Grossi, prezes Konsorcjum Ochrony Pera dell'Emilia-Romagna Igp
Zwykłe czynniki to mieszanka
.
Fresh Point Magazine jest magazynem skierowanym do profesjonalistów rynku owoców i warzyw. Porusza tematy związane z przepływami rynku, od pola do handlu detalicznego, bada oczekiwania rynku oraz promuje jego rozwój z perspektywy śródziemnomorskiej, ale uwzględniając również rynki i produkty z innych krajów.
Magazyn jest dostępny w dwóch językach: angielskim i włoskim. Wydanie cyfrowe, Fresh Point Digital Magazine, jest nowatorską wersją drukowanego Magazynu, która porusza tematy innowacji, promocji, logistyki oraz pakowania.
Zobacz więcej: Gruszki