Ekspozycja na białe światło zwiększa zawartość związków fenolowych w jabłkach
Jabłko dziennie trzyma lekarza z daleka! Ileż to razy słyszeliśmy to jako dzieci i nie tylko. Rzeczywiście, jabłka są jednymi z wielu owoców, które okazują się być panaceum na zdrowie. Jabłka są bardzo pożywne, dzięki wysokiej zawartości minerałów, kwasów tłuszczowych, cukrów, aminokwasów i przeciwutleniaczy.
Ale to przede wszystkim związki fenolowe, metabolity
.

Italiafruit News to włoski serwis informacyjny dedykowany profesjonalistom z branży owocowo-warzywnej. IFN dostarcza niezwykle wartościowych informacji dla całego łańcucha wartości przemysłu owocowo-warzywnego, od produkcji do dystrybucji i technologii, dostarczając nie tylko bieżące wiadomości, ale także ekskluzywne raporty i analizy dla lepszego zrozumienia branżowych trendów i zmian.
Zobacz więcej: Jabłka