Fałszywy mit 300% marży. Druga część
Pamiętacie, że wczoraj zastanawialiśmy się, dlaczego za złote jabłko z Val di Non, i to jabłko z ChNP, płaci się u producenta około 65 centów, a w supermarkecie po spożyciu trzeba wyłożyć co najmniej dwa euro (kliknij tutaj, aby przeczytać więcej).
Po prostu dlatego, że proces od pola do sklepu wiąże się z tak wieloma kosztami, w większości niemożliwymi do skompresowania, i nielicznymi
.

Italiafruit News to włoski serwis informacyjny dedykowany profesjonalistom z branży owocowo-warzywnej. IFN dostarcza niezwykle wartościowych informacji dla całego łańcucha wartości przemysłu owocowo-warzywnego, od produkcji do dystrybucji i technologii, dostarczając nie tylko bieżące wiadomości, ale także ekskluzywne raporty i analizy dla lepszego zrozumienia branżowych trendów i zmian.
Zobacz więcej: Jabłka