Jabłka o czerwonym miąższu mogą zmieniać ekspresję genów komórek odpornościowych i skład mikrobioty kałowej
W nowym badaniu opublikowanym w czasopiśmie Nutrients, naukowcy z Nowej Zelandii porównali efekty spożywania jabłek o czerwonym miąższu (wysoka zawartość antocyjanów) i białego miąższu (kontrola, niska zawartość antocyjanów) wśród zdrowych dorosłych.
Skład flawonoidów w jabłkach podobno wpływa na ryzyko zachorowania na raka i zmienia szlaki immunologiczne, takie jak czynnik jądrowy kappa B
.
FreshPlaza jest jedną z najbardziej znanych na swiecie, globalną platformą medialną dla branży owoców i warzyw świeżych, dostarczającą swoim czytelnikom najnowsze informacje o rozwoju rynku i trendach. Zespół pisarzy i redaktorów pozyskuje wiadomości z całego świata, a codziennie wysyłany jest newsletter z dedykowanymi wydaniami dla Ameryki Północnej, Ameryki Łacińskiej, Europy, Azji, Oceanii i Afryki.
FreshPlaza jest po swojej naturze interaktywnym konceptem, który opiera się na udziale swoich czytelników, gdzie czytelnicy są zachęcani do wykorzystania platformy do publikacji bezpłatnych informacji prasowych (500 słów lub mniej) i ogłoszeń o pracę.
Zobacz więcej: Jabłka