Naukowcy z Uniwersytetu Maryland pracują nad jabłkami odpornymi na wysokie temperatury
Naukowcy z Uniwersytetu Maryland opracowali czerwone i żółte odmiany jabłek, które są odporne na ciepło, co będzie coraz ważniejsze w miarę ocieplania się naszej planety. Emerytowany profesor Chris Walsh, który pomógł opracować jabłka: "Te jabłka zostały wyhodowane z myślą o sprzedaży bezpośredniej. Nie są one przeznaczone do dużych sieci handlowych, gdzie są wysyłane i przechowywane przez wiele miesięcy."

FreshPlaza jest jedną z najbardziej znanych na swiecie, globalną platformą medialną dla branży owoców i warzyw świeżych, dostarczającą swoim czytelnikom najnowsze informacje o rozwoju rynku i trendach. Zespół pisarzy i redaktorów pozyskuje wiadomości z całego świata, a codziennie wysyłany jest newsletter z dedykowanymi wydaniami dla Ameryki Północnej, Ameryki Łacińskiej, Europy, Azji, Oceanii i Afryki.
FreshPlaza jest po swojej naturze interaktywnym konceptem, który opiera się na udziale swoich czytelników, gdzie czytelnicy są zachęcani do wykorzystania platformy do publikacji bezpłatnych informacji prasowych (500 słów lub mniej) i ogłoszeń o pracę.
Zobacz więcej: Jabłka