Naukowcy zajmujący się żywnością ciężko pracują nad dostosowaniem produktów do zmian klimatu
W lutym naukowcy i rolnicy z Hot Climate Partnership zaprezentowali światu "Tutti"; jest to chrupiąca czerwona odmiana jabłek, która została genetycznie zaprojektowana, aby poradzić sobie z coraz bardziej upalnymi latami w Europie. Ponad 20 lat temu grupa hodowców z Katalonii, głównego hiszpańskiego regionu uprawy jabłek, udała się na konsultacje z naukowcami zajmującymi się żywnością w nowozelandzkim Plant and Food.

FreshPlaza jest jedną z najbardziej znanych na swiecie, globalną platformą medialną dla branży owoców i warzyw świeżych, dostarczającą swoim czytelnikom najnowsze informacje o rozwoju rynku i trendach. Zespół pisarzy i redaktorów pozyskuje wiadomości z całego świata, a codziennie wysyłany jest newsletter z dedykowanymi wydaniami dla Ameryki Północnej, Ameryki Łacińskiej, Europy, Azji, Oceanii i Afryki.
FreshPlaza jest po swojej naturze interaktywnym konceptem, który opiera się na udziale swoich czytelników, gdzie czytelnicy są zachęcani do wykorzystania platformy do publikacji bezpłatnych informacji prasowych (500 słów lub mniej) i ogłoszeń o pracę.
Zobacz więcej: Jabłka