Reinkarnacja koncentratu soku jabłkowego czy "niech żyją jabłka niskiej jakości"?
Pięć lat temu stało się jasne, że perspektywy wyspecjalizowanej uprawy jabłek do przetwórstwa są skazane na porażkę. Wielu producentów w krajach rozwijających się przestało nawet zbierać padlinę jabłkową, która wcześniej była z powodzeniem przetwarzana do produkcji koncentratu soku jabłkowego (AJC), ponieważ koszt takiej operacji był wyższy niż cena zakupu przemysłowego
.

EastFruit to platforma analityczna, która pomaga w rozwoju biznesu owocowo-warzywnego. Głównym celem tej platformy jest zwiększenie dochodów producentów poprzez bardziej efektywne produkcję, przechowywanie, przetwarzanie i marketing owoców i warzyw. EastFruit jest centrum wiedzy i doświadczenia dla wszystkich uczestników rynku owocowo-warzywnego w Europie Wschodniej, Kaukazie i Europie Środkowej.
Portal jest skierowany do producentów owoców i warzyw, małych i średnich rolników, producentów soków owocowych i warzywnych, przetwórstwa owocowo-warzywnego, eksporterów, importerów, sieci supermarketów, dostawców sadzonek, nasion, technologii i sprzętu oraz stowarzyszeń i związków producentów owoców i warzyw, struktur państwowych i dostawców usług i produktów dla sektora rolniczego. W skrócie dla wszystkich uczestników biznesu owocowo-warzywnego.
Zobacz więcej: Jabłka