Resztki jabłek i gruszek stają się naturalnym słodzikiem
Wśród firm, które wierzą w gospodarkę o obiegu zamkniętym i starają się tchnąć nowe życie w odpady spożywcze, jest Fooditive, holenderska firma z siedzibą w Rotterdamie, która wykorzystuje obieg zamknięty do produkcji naturalnego słodzika z jabłek, gruszek i innych owoców i warzyw. Jej siła tkwi w formule słodzika, który jest wytwarzany z odpadów i owoców niebędących odpadami.

Italiafruit News to włoski serwis informacyjny dedykowany profesjonalistom z branży owocowo-warzywnej. IFN dostarcza niezwykle wartościowych informacji dla całego łańcucha wartości przemysłu owocowo-warzywnego, od produkcji do dystrybucji i technologii, dostarczając nie tylko bieżące wiadomości, ale także ekskluzywne raporty i analizy dla lepszego zrozumienia branżowych trendów i zmian.
Zobacz więcej: Jabłka