Skrobia owsiana może pomóc wydłużyć okres przydatności produktów do spożycia
W ramach walki z marnowaniem żywności, w szczególności owoców i warzyw, kanadyjski badacz bada potencjał skrobi owsianej jako powłoki ochronnej przedłużającej okres przydatności do spożycia produktów. W Kanadzie warzywa i owoce stanowią znaczną część wyrzucanej żywności, a dzienna ilość odpadów obejmuje 1,3 miliona jabłek, 2,6 miliona ziemniaków i 1,3 miliona pomidorów.
Lovemore

FreshPlaza jest jedną z najbardziej znanych na swiecie, globalną platformą medialną dla branży owoców i warzyw świeżych, dostarczającą swoim czytelnikom najnowsze informacje o rozwoju rynku i trendach. Zespół pisarzy i redaktorów pozyskuje wiadomości z całego świata, a codziennie wysyłany jest newsletter z dedykowanymi wydaniami dla Ameryki Północnej, Ameryki Łacińskiej, Europy, Azji, Oceanii i Afryki.
FreshPlaza jest po swojej naturze interaktywnym konceptem, który opiera się na udziale swoich czytelników, gdzie czytelnicy są zachęcani do wykorzystania platformy do publikacji bezpłatnych informacji prasowych (500 słów lub mniej) i ogłoszeń o pracę.
Zobacz więcej: Jabłka