Technologia ACR firmy Fructícola Empordá umożliwia przechowywanie jabłek przez rok.
Fructícola Empordà zainwestowała 6,5 miliona euro w budowę magazynu, który pozwala na utrzymanie wszystkich właściwości jabłek przez cały rok przy użyciu technologii ACR (Advanced Control of Fruit Respiration), unikalnego systemu w Hiszpanii. Przestrzeń ma powierzchnię 3 700 metrów kwadratowych, składa się z 17 chłodni i ma pojemność
3 700 metrów kwadratowych.

"Fruit Today" jest cennym źródłem informacji dla branży świeżych produktów. Jego celem jest połączenie producentów owoców z Europy Południowej z europejskimi kanałami dystrybucji i importu. Artykuły pokrywają cały łańcuch wartości handlu owocami i warzywami, a także firmami działającymi w branży. Magazyn ma roczny nakład 5000 egzemplarzy, dystrybuowanych w krajach takich jak Hiszpania, Niemcy, Wielka Brytania, Włochy, Holandia, Francja, Europa Wschodnia, Chile i Peru. Dystrybucja odbywa się poprzez bezpośrednie subskrypcje i bezpłatną dystrybucję na głównych europejskich targach handlowych.
Zobacz więcej: Jabłka