Chińskie badania analizują właściwości fizykochemiczne i odżywcze odmian kiwi
Aby zbadać profil odżywczy każdej odmiany kiwi, naukowcy z Ogrodu Botanicznego w Wuhan Chińskiej Akademii Nauk (CAS) wybrali 14 odmian kiwi, obejmujących dziko uprawiane w Chinach kiwi o czerwonym miąższu, zielonym miąższu i żółtym miąższu. Wykryli i porównali zawartość pektyn, wilgoci, chlorofilu, karotenoidów, flawonoidów, energii, węglowodanów,
.
FreshPlaza jest jedną z najbardziej znanych na swiecie, globalną platformą medialną dla branży owoców i warzyw świeżych, dostarczającą swoim czytelnikom najnowsze informacje o rozwoju rynku i trendach. Zespół pisarzy i redaktorów pozyskuje wiadomości z całego świata, a codziennie wysyłany jest newsletter z dedykowanymi wydaniami dla Ameryki Północnej, Ameryki Łacińskiej, Europy, Azji, Oceanii i Afryki.
FreshPlaza jest po swojej naturze interaktywnym konceptem, który opiera się na udziale swoich czytelników, gdzie czytelnicy są zachęcani do wykorzystania platformy do publikacji bezpłatnych informacji prasowych (500 słów lub mniej) i ogłoszeń o pracę.
Zobacz więcej: Kiwi