Jak się obudzisz, już wiesz — świeże ceny owoców i warzyw na dziś, u nas.

Kup teraz abonament!

Jakość handlowa kiwi – wymagania minimalne cz. 2

2007-12-17 00:00

Owoce muszą spełniać następujące wymagania minimalne:

  • praktycznie wolne od pasożytów i szkód wyrządzonych przez nie
  • wystarczająco jędrne
  • dobrze wykształcone, niedopuszczalne są podwójne i wieloowocowe
  • wolne od nadmiernego zawilgocenia i od obcych zapachów
  • odpowiednio dojrzałe: w regionie produkcyjnym, na etapie eksportu i importu, sok z owocu ma mieć minimum 6,2° Brixa, a na pozostałych etapach obrotu minimum 9,5° Brixa
  • wymagania minimalne wielkości pojedyńczego owocu, w zależności od klasy:
    - klasa ekstra min. 90 g
    - klasa I min. 70 g
    - klasa II min. 65 g.

Zobacz więcej: Kiwi

Dodaj komentarz
Możliwość komentowania dostępna tylko dla użytkowników z wykupionym abonamentem