Odporność kiwi na bakteryjnego raka: nowe badania ożywiają nadzieję.
2024-11-11 00:00
Źródło:
Italiafruit.net
Bakteryjna rakowatość kiwi, spowodowana przez mikroorganizm Pseudomonas syringae pv. actinidiae, nadal grasuje w włoskich sadach. Od 1992 roku, kiedy została zanotowana we Włoszech, bakteryjna rakowatość rozprzestrzeniła się szybko, prowadząc do sezonów koszmaru, takich jak ten.
Italiafruit.net

Italiafruit News to włoski serwis informacyjny dedykowany profesjonalistom z branży owocowo-warzywnej. IFN dostarcza niezwykle wartościowych informacji dla całego łańcucha wartości przemysłu owocowo-warzywnego, od produkcji do dystrybucji i technologii, dostarczając nie tylko bieżące wiadomości, ale także ekskluzywne raporty i analizy dla lepszego zrozumienia branżowych trendów i zmian.
Zobacz więcej: Kiwi
Dodaj komentarz
Możliwość komentowania dostępna tylko dla użytkowników z wykupionym abonamentem