Uznanie Kiwi przez FDA zwiększa popyt w dobrze prosperującym przemyśle spożywczym i napojów.
Przewiduje się, że rynek kiwi osiągnie CAGR na poziomie 5,8% w okresie prognozy. Żywności i Leków uznała kiwi za owoc o niskiej zawartości tłuszczu, bez tłuszczów nasyconych, bez sodu, bez cholesterolu, bogaty w błonnik, bogaty w witaminę C, dobre źródło witaminy E i dobre źródło potasu, co dodatkowo napędza jego popyt.
Kiwifruit znalazł szerokie zastosowanie w przemyśle spożywczym i
Spożywczym.

FreshPlaza jest jedną z najbardziej znanych na swiecie, globalną platformą medialną dla branży owoców i warzyw świeżych, dostarczającą swoim czytelnikom najnowsze informacje o rozwoju rynku i trendach. Zespół pisarzy i redaktorów pozyskuje wiadomości z całego świata, a codziennie wysyłany jest newsletter z dedykowanymi wydaniami dla Ameryki Północnej, Ameryki Łacińskiej, Europy, Azji, Oceanii i Afryki.
FreshPlaza jest po swojej naturze interaktywnym konceptem, który opiera się na udziale swoich czytelników, gdzie czytelnicy są zachęcani do wykorzystania platformy do publikacji bezpłatnych informacji prasowych (500 słów lub mniej) i ogłoszeń o pracę.
Zobacz więcej: Kiwi