Włochy przyspieszają eksport kiwi do Japonii
Włochy forsują umowy fitosanitarne dotyczące eksportu owoców, zwłaszcza na Daleki Wschód. W Tokio, w Ambasadzie Włoch, odbyło się seminarium mające na celu zwiększenie otwarcia rynku japońskiego na włoskie owoce kiwi. Wzięły w nim udział firmy Fruitimprese, Salvi-Unacoa, Granfrutta Zani, Apo Conerpo, Agrintesa, Alegra, Naturitalia, Apofruit Italia, Jingold, Op Kiwi Sole.

Fresh Point Magazine jest magazynem skierowanym do profesjonalistów rynku owoców i warzyw. Porusza tematy związane z przepływami rynku, od pola do handlu detalicznego, bada oczekiwania rynku oraz promuje jego rozwój z perspektywy śródziemnomorskiej, ale uwzględniając również rynki i produkty z innych krajów.
Magazyn jest dostępny w dwóch językach: angielskim i włoskim. Wydanie cyfrowe, Fresh Point Digital Magazine, jest nowatorską wersją drukowanego Magazynu, która porusza tematy innowacji, promocji, logistyki oraz pakowania.
Zobacz więcej: Kiwi