Sierpień, kluczowy miesiąc dla rozwoju i poprawy koloru owoców mango
Karotenoidy są znane ze swoich właściwości przeciwutleniających, naprawiając uszkodzenia w organizmie spowodowane przez wolne rodniki, które mogą przyczyniać się do różnych problemów zdrowotnych, w tym raka, cukrzycy lub chorób układu krążenia. Nadają one miąższowi mango żółtawo-pomarańczowy kolor.
Z drugiej strony, kolor skórki, o barwach
miąższu
można dostrzec w skórce
mango.

"Fruit Today" jest cennym źródłem informacji dla branży świeżych produktów. Jego celem jest połączenie producentów owoców z Europy Południowej z europejskimi kanałami dystrybucji i importu. Artykuły pokrywają cały łańcuch wartości handlu owocami i warzywami, a także firmami działającymi w branży. Magazyn ma roczny nakład 5000 egzemplarzy, dystrybuowanych w krajach takich jak Hiszpania, Niemcy, Wielka Brytania, Włochy, Holandia, Francja, Europa Wschodnia, Chile i Peru. Dystrybucja odbywa się poprzez bezpośrednie subskrypcje i bezpłatną dystrybucję na głównych europejskich targach handlowych.
Zobacz więcej: Mango