Certyfikaty: kosztowne warunki wstępne czy nowe możliwości?
W ciągu ostatnich dwudziestu lat liczba certyfikatów wymaganych w sektorze owoców i warzyw dosłownie eksplodowała. Każdy etap łańcucha dostaw jest certyfikowany: na poziomie produkcji najbardziej znanym i rozpowszechnionym jest GLOBALG.A.P., w magazynach przetwórczych akronimy ISO, IFS i BRC są dobrze znane pracownikom. Niedawno pojawił się również nacisk na sferę etyczną; stąd Grasp, SA8000, NO cap
.
Italiafruit News to włoski serwis informacyjny dedykowany profesjonalistom z branży owocowo-warzywnej. IFN dostarcza niezwykle wartościowych informacji dla całego łańcucha wartości przemysłu owocowo-warzywnego, od produkcji do dystrybucji i technologii, dostarczając nie tylko bieżące wiadomości, ale także ekskluzywne raporty i analizy dla lepszego zrozumienia branżowych trendów i zmian.
Zobacz więcej: Ogólne informacje z rynku owoców