HACCP dla owoców i warzyw - Frische Seminar informuje w Frischezentrum Frankfurt
HACCP jest jednym z centralnych zadań, jeśli chodzi o higienę żywności w firmie. Zarówno ustawodawca, jak i twórca normy wymagają od przedsiębiorstwa przeprowadzenia wewnętrznej analizy zagrożeń. Ponadto obowiązkowe jest szkolenie pracowników z zakresu HACCP. Seminarium Fresh Produce "HACCP w owocach i warzywach - analiza zagrożeń i ocena ryzyka
.
Fruchthandel to międzynarodowa firma medialna z siedzibą w Düsseldorfie w Niemczech. Głównym zakresem działalności spółki jest świeże owoce i warzywa - od nasion i produkcji przez wszystkie etapy handlu aż po konsumentów. Korzenie Fruchthandel sięgają 1916 roku, kiedy powstał specjalistyczny magazyn "Früchtehandel", obecnie znany jako "Fruchthandel Magazin". Magazyn ustanowił się jako lider na rynku języka niemieckiego dzięki swojej eksperckiej wiedzy, aktualności i zaangażowaniu w temat owoców i warzyw. Oprócz tygodnikowego "Fruchthandel Magazin", spółka publikuje również specjalne krajowe i tematyczne edycje, roczny przewodnik branżowy i codzienny newsletter "Fruchthandel Newsmail".
Zobacz więcej: Ogólne informacje z rynku owoców