Mąka z odpadów owocowych i warzywnych - nowa granica zrównoważonego rozwoju
W celu ograniczenia marnotrawstwa owoców i warzyw, a tym samym przyczynienia się do zwalczania marnotrawstwa żywności, zespół naukowców z Uniwersytetu w Auckland w Nowej Zelandii opracował projekt, którego celem jest uzyskanie mąki bogatej w składniki odżywcze, takie jak witaminy i minerały, z fermentacji odpadów owocowych i warzywnych oraz pozostałości po ich przetworzeniu
.
Italiafruit News to włoski serwis informacyjny dedykowany profesjonalistom z branży owocowo-warzywnej. IFN dostarcza niezwykle wartościowych informacji dla całego łańcucha wartości przemysłu owocowo-warzywnego, od produkcji do dystrybucji i technologii, dostarczając nie tylko bieżące wiadomości, ale także ekskluzywne raporty i analizy dla lepszego zrozumienia branżowych trendów i zmian.
Zobacz więcej: Ogólne informacje z rynku owoców