Obróbka wysokociśnieniowa Hpp dla przetwórstwa owoców i warzyw
Hpp Italia, założona w 2014 roku, od prawie dziesięciu lat zajmuje się zapewnieniem bezpieczeństwa żywności i wydłużeniem okresu przydatności do spożycia dla bardzo szerokiej gamy produktów spożywczych i napojów. W tym roku firma była ponownie obecna na targach Cibus Tec, aby pokazać przedsiębiorcom innowacyjność tej technologii. Zajmuje to tylko kilka minut przy ciśnieniu hydrostatycznym 6000 barów (6 razy
>
Fresh Point Magazine jest magazynem skierowanym do profesjonalistów rynku owoców i warzyw. Porusza tematy związane z przepływami rynku, od pola do handlu detalicznego, bada oczekiwania rynku oraz promuje jego rozwój z perspektywy śródziemnomorskiej, ale uwzględniając również rynki i produkty z innych krajów.
Magazyn jest dostępny w dwóch językach: angielskim i włoskim. Wydanie cyfrowe, Fresh Point Digital Magazine, jest nowatorską wersją drukowanego Magazynu, która porusza tematy innowacji, promocji, logistyki oraz pakowania.
Zobacz więcej: Ogólne informacje z rynku owoców