Pamięć zagrożona przez spożywanie zbyt małej ilości owoców i warzyw
Brak owoców i warzyw w diecie, szczególnie tych bogatych w przeciwutleniające flawonole, sprzyja związanej z wiekiem utracie pamięci.
Wielowitamina bogata w substancje zwane epikatechinami zwalcza skutki tego niedoboru, poprawiając pamięć nawet o 16% od początku badania. Sugeruje to badanie Cosmos opublikowane w zeszłym tygodniu w The

Italiafruit News to włoski serwis informacyjny dedykowany profesjonalistom z branży owocowo-warzywnej. IFN dostarcza niezwykle wartościowych informacji dla całego łańcucha wartości przemysłu owocowo-warzywnego, od produkcji do dystrybucji i technologii, dostarczając nie tylko bieżące wiadomości, ale także ekskluzywne raporty i analizy dla lepszego zrozumienia branżowych trendów i zmian.
Zobacz więcej: Ogólne informacje z rynku owoców