Badanie wykazało, że długotrwałe spożywanie orzechów poprawia wrażliwość mózgu na insulinę
Wyniki niedawnego badania interwencyjnego finansowanego przez Międzynarodową Radę ds. Orzechów i Suszonych Owoców (INC), opublikowane w American Journal of Clinical Nutrition[1], wykazały, że w przypadku starszych osób dorosłych z nadwagą lub otyłością, długotrwałe spożywanie mieszanych orzechów znacznie poprawiło wrażliwość mózgu na insulinę. Może to być ważne dla zapobiegania związanym z wiekiem chorobom metabolicznym i poznawczym.

FreshPlaza jest jedną z najbardziej znanych na swiecie, globalną platformą medialną dla branży owoców i warzyw świeżych, dostarczającą swoim czytelnikom najnowsze informacje o rozwoju rynku i trendach. Zespół pisarzy i redaktorów pozyskuje wiadomości z całego świata, a codziennie wysyłany jest newsletter z dedykowanymi wydaniami dla Ameryki Północnej, Ameryki Łacińskiej, Europy, Azji, Oceanii i Afryki.
FreshPlaza jest po swojej naturze interaktywnym konceptem, który opiera się na udziale swoich czytelników, gdzie czytelnicy są zachęcani do wykorzystania platformy do publikacji bezpłatnych informacji prasowych (500 słów lub mniej) i ogłoszeń o pracę.
Zobacz więcej: Orzechy